Mijn naam is Astrid van der Meer. Ik kom uit Westzaan, ben enthousiast, positief en een echte ondernemer. Ik zie t leven als een aaneenschakeling van fases. Voor mij gaat het niet om rijk zijn, maar om je rijk te voelen.
Momenteel wil ik niets liever, dan met mijn kleurrijke ondernemersverhaal naar buiten treden om andere mensen te inspireren en motiveren bij dat wat zij (willen) doen, uiteraard ondersteund met de geweldige titel en eervolle functie van ‘Zaanse Zakenvrouw 2018’, ik ben er klaar voor!
Het Zelfstandig Ondernemerschap van 1994 t/m nu…
Na een indrukwekkende (inter-) nationale waterpolo carrière en het behalen van vele vakdiploma’s ben ik in 1994 Skin care Assendelft begonnen. Huidtherapie, pedicure en nagelstyling. Markering, verkoopspecialisatie en management. Ik deed t allemaal.
Mijn bedrijf, mijn hechte team en ik groeide uit tot een begrip in de Zaanstreek met als hoogtepunt dé verkiezing ‘Beste Beauty Salon van Nederland tijdens de Beauty Award 2010’. Mijn opgeruimde positieve karakter en eigenschap om andere te enthousiasmeren heeft 2 van mijn team-leden gemotiveerd om voor hen zelf te beginnen. Net als ik ooit deed.
Na 19 jaar in April 2013 verkocht ik, mijn succesvolle bedrijf aan 2 van mijn loyale medewerksters waardoor mijn roer helemaal om ging. Wat vond ik nou t allerleukste om te doen? Koken! Dus ging ik naar de koksschool en werd kok.
In januari 2014 ben ik, door Nederlands meest besproken kookwedstrijd ‘MasterChef Holland 2014’ uit meer dan 1400 amateurkoks geselecteerd om na maanden uiteindelijk als finalist uit dit dagelijkse televisie programma te komen. In juni van dat jaar behaalde ik tevens mijn SVO mbo3 koks-diploma. En had een plan. Koken met Elkaar…
Al snel volgde de ontwikkeling, verbouwing en opstarten van het unieke no-waste kook-activiteiten centra van Stichting ‘met elkaar’ Koken Eten en Daten. De kook-activiteiten/workshops voor iedereen en vooral en met name aangepast voor lichamelijke gehandicapten die al dan niet met een rolstoel of bed (ook passief) aanwezig kunnen zijn en meedoen bij de kookactiviteiten is vanaf t begin een waanzinnig succes.
Tijdens Masterchef 2014 bedacht ik hoe belangrijk onze zintuigen zijn. Ruiken voelen en proeven is belangrijk bij de beleving van voedsel. Het haalt herinneringen naar boven en geeft associaties aan eerder geproefde smaken en belevenissen. Mensen met een handicap zijn vaak afhankelijk van wat andere in hun mond stoppen.
Daarom bedacht ik een kookstudio waar iedereen met elkaar kan koken, eten en ontmoeten.
De realisatie in 2015 is zeer bijzonder verlopen. Veel bedrijven hebben kosteloos hun medewerking verleend en benodigde materialen geschonken. Leerlingen van technische scholen deden de verbouwing van het pand en via een Rabobank elevator pitch werd ons 40.000,- gegund om Koken-Eten-Daten te kunnen realiseren tot wat het nu is.. Een unieke toegankelijke en veelzijdige nowaste kookstudio in Westzaan.