Het sociaal maatschappelijk kook- activiteitencentrum en ontmoetingsrestaurant van ons nieuwe VNZP-lid Astrid van der Meer is geopend.
Dit unieke sociaal-maatschappelijke Kookactiviteiten-centrum voor oa lichamelijk gehandicapten, langdurig zieken en andere belangstellende is verrassend nieuw en bijzonder. Nergens in Nederland kan men in een rolstoel of bed samen met andere passief of actief (leren-,) koken-eten en daten.
Dagelijks zullen gemiddeld 16 tot 24 valide en Lichamelijk Gehandicapten (al dan niet in rolstoel of bed) bijeenkomen om samen, onder begeleiding van een professionele kok, zelfstandig en zelfredzaam te koken, samen te eten en elkaar te ontmoeten (daten) om de sociale samenhang te vergroten, vereenzaming tegen te gaan en culinaire verbroedering en hulpvaardigheid actief en onderling te stimuleren.
Naast actieve deelname in de keuken kan men ook passief aanwezig zijn. Om optimaal te genieten van alle geuren, kleuren, geluiden en sfeer die samen koken-eten en daten met zich meebrengt.
No waste en duurzaamheid:
Naast het vergroten van de sociale samenhang van en verbroedering in de samenleving (en binnen de doelgroep) heeft het kookactiviteiten-centrum tevens oog voor duurzaamheid en gaat zij intensief voedselverspilling tegen.
Door efficieÅNnt, vakkundig en smakelijk alle overgebleven dagverse en THT/TGT producten te gebruiken die door de lokale supermarkt wordt gedoneerd wordt creatief voedselverspilling en ontlasten we het milieu tegengaan en gaat de voedselwaardering omhoog.
Per jaar wordt er door ons ‘de consument’ alleen al 800 miljoen kilo = 2.5 miljard euro aan voedingsmiddelen weggegooid. Creatief en smakelijk hopen wij andere te motiveren om ‘met elkaar’ deze schrikbarende cijfers terug te dringen. Hierdoor is de deelname prijs voor iedereen betaalbaar ongeacht iemands inkomen.
Voor slechts 15,- per persoon kun je een kookworkshop volgen en aan het eind van de avond wordt er gezamenlijk gegeten van de culinair bereiden gerechten.