Ik ben Nuriye Yoldas, geboren in mijn prachtige vaderland Turkije en getogen in mijn eveneens prachtige moederland, het koude kikkerlandje Nederland
Twee landen waar ik ontzettend veel van houd. Hoewel het niet altijd even gemakkelijk was om met twee verschillende culturen op te groeien, beschouw ik mezelf absoluut als een bevoorrecht mens. Bevoorrecht omdat ik de leuke dingen van beide culturen kan combineren, neem bijvoorbeeld de Turkse gastvrijheid en de Hollandse nuchterheid. Als ik in Turkije uit het vliegtuig stap dan denk ik, ha ik ben lekker thuis, maar hetzelfde gevoel heb ik als ik hier op Schiphol land, dan denk ik dat ook. Maar als jullie mij heel eerlijk vragen of ik voor Turkije of Nederland ben tijdens een voetbalwedstrijd?
29 Augustus 1970, de dag dat mijn leven een compleet andere wending zou krijgen
Samen met mijn twee zusjes van 4 en 5 zijn wij op de achterbank van een Volkswagen Kever naar Nederland afgereisd in het kader van gezinshereniging. Een reis van circa 4000 km waar maar geen eind aan leek te komen. Uiteindelijk werd op 1 september de eindbestemming Zaandam bereikt. Ik kan me als jong meisje nog goed herinneren dat ik deze reis als spannend en leuk heb ervaren. Na de lagere school en VWO ben ik rechten gaan studeren en tijdens mijn studie ben ik als vakantiekracht gaan werken bij de toenmalige Centrumbank. Vele verschillende functies gehad bij de bank en als laatste geëindigd als directeur bij ABN AMRO. Ik heb een geweldige tijd gehad bij de bank en bij de zoveelste reorganisatie vond ik het welletjes en besloot de bank te verlaten. Maar wat nu?
Van Directeur tot Traiteur? Dat is een behoorlijke carrière-switch hoor ik regelmatig. Mijn leven nam een totaal andere wending na het afscheid van een jarenlange carrière bij de bank en het plotselinge overlijden van mijn moeder die heerlijke authentieke Turkse gerechten bereidde. Ik, die toen nauwelijks kookte, besloot de traditie van mijn moeder voort te zetten en organiseerde etentjes voor familie en vrienden. Het bloed stroomt waar het niet gaan kan en ‘Nur Culinair’ was geboren! En wat ben ik blij met deze ommezwaai, ik ben trots op wat ik heb neergezet en hoop het nog heel lang te kunnen doen.