Nur Culinair staat voor authentieke Turkse gerechten. Nuriye stelt zich graag aan je voor!

Ik ben Nuriye, geboren in mijn prachtige vaderland Turkije en getogen in mijn eveneens prachtige moederland, het koude kikkerlandje Nederland. Twee landen waar ik veel van houd en me er thuis voel. Begin jaren 70 ben ik met mijn ouders en mij twee zusjes naar Nederland gekomen. Hier heb ik de lagere school en de middelbare school doorlopen en tijdens mijn studie Rechten ben ik als vakantiekracht begonnen bij de toenmalige Centrum Bank, als laatste bekend als Fortis Bank. Destijds heb ik nooit kunnen vermoeden dat mijn vakantiebaantje het begin zou zijn van een jarenlange carrière binnen het bankwezen. Als laatste in de functie van kantoordirecteur bij ABN AMRO op verschillende kantoren in de Zaanstreek.

Tot het een paar jaar geleden in 2016 tijdens de zoveelste reorganisatie begon te kriebelen en ik besloot om afscheid te nemen van de bank. Het was tijd voor een next-step maar wist nog niet zo goed welke stap dat zou zijn. Ik wilde iets geheel anders doen, dichtbij mijn hart en niet meer bij een grote organisatie maar wel nog steeds met en voor mensen.

Het plotselinge overlijden van mijn moeder in 2017 bracht deze verandering in mijn leven en kwam er iets geheel anders op mijn pad. Mijn moeder kon zalig koken en het was altijd een gezellige drukke bedoening bij haar met veel eten. Ik besloot haar gerechten te maken en zo ontdekte ik dat ik het heerlijk vond om te koken en verdiepte mij in de Turkse keuken.

De Turkse keuken is vooral bekend om de vleesgerechten en de kebab’s maar er is ook een grote variatie aan vegetarische en veganistische gerechten. In het begin kookte ik voor familie en vrienden maar door alle enthousiaste reacties begon ik ook spontaan verzoeken te krijgen om op feestjes gerechten te serveren. Het begon opnieuw te kriebelen; “Hoe zou het zijn om mijn nieuwe leven als zelfstandige voort te zetten en van mijn passie mijn beroep te maken?”

In januari dit jaar werd dit werkelijkheid en is Nur Culinair geboren. Ik kook volgens de traditionele Turkse keuken, smakelijke, kleurrijke, pure gerechten die ik thuis op een feestje of in zakelijke kring serveer. Door mijn netwerk dat ik door de jaren heen heb opgebouwd, heb ik al aardig wat opdrachten mogen doen en  staan er nu al veel enthousiaste reviews op mijn website.

Zin om zelf aan de slag te gaan en de fijne kneepjes van de Turkse keuken te ontdekken? Dat kan tijdens de workshops die ik aanbied. Op mijn website www.nurculinair.nl staan alle gerechten gefotografeerd, kan je gemakkelijk informatie vinden en een boeking maken.

De warme contacten en enthousiaste reacties maken dat ik iedere keer weer met veel plezier mijn gerechten en verhalen serveer!

Nuriye Yoldas

Contactgegevens:

06-209 61 178
info@nurculinair.nl
www.nurculinair.nl

Lees ook het artikel over Nuriye in Zaanbusiness