
BEDRIJFSNAAM: Groeneveld Eten
NAAM: Linda van Brederode
FUNCTIE: Directeur
SECTOR: Horeca
PERSONEEL: 10+
In deze rubriek portretteren we deelnemers van het VNZP. Wat doen ze? Wat is hun achtergrond en wat zijn hun drijfveren en toekomstplannen?
Vrouw van de maand april 2016, Linda van Brederode.
1. Wie ben je en waar kom je vandaan?
Ik ben Linda van Brederode en kom uit Zaandam.
2. Wanneer is Groeneveld Eten opgericht?
Vijf jaar geleden ben ik gestart met Groeneveld Eten. Twee jaar geleden is mijn neef Jeroen Gruijs mijn compagnon geworden. Vorig jaar zijn we verhuisd naar een grotere locatie in Zaandijk.
3. Groeneveld Eten is ….
Groeneveld Eten is een prachtig horecabedrijf, waar we met veel liefde en plezier een mooie ervaring willen bieden aan onze gasten en klanten.
Naast onze vaste locatie aan de Lagedijk in Zaandijk, waar we dagelijks geopend zijn voor lunch en traiteurmaaltijden, hebben we ook een aantal leuke projecten lopen. Zo bezoeken we festivals met onze omgebouwde schaftkeet. We verzorgen congressen en zakelijke bijeenkomsten in House Of Food, we exploiteren Fort Markenbinnen, ik ben vice-secretaris van Coöperatie de Verskade, een nog te realiseren Versmarkt in de Zaanse Chocoladefabriek, en we verzorgen dagelijks cateringwerkzaamheden. Van kleine schalen met broodjes tot personeelsfeesten tot 1000 personen.
4. Waarom ben je ondernemer geworden en waarom juist in deze branche?
Ik ben altijd al een ondernemend kind geweest. Wars van de gebaande paden en altijd op zoek naar nieuwe dingen. Ik wil geprikkeld worden, plezier hebben en mijn eigen gang gaan.
5. Wat maakt Groeneveld Eten bijzonder?
We zijn altijd op zoek naar nieuwe dingen. We hebben een pact gesloten om alleen maar dingen te doen die we leuk vinden. En dat doen we dus ook. Bovendien hebben we een mooi team opgebouwd, waarmee we samen de markt willen veroveren. Onze gasten en klanten voelen onze positieve vibe en zien dat wij er zin in hebben om een prachtige ervaring te verzorgen.
In 2015 hebben wij de Duurzaan award gewonnen. Een mooie kroon op onze manier van duurzaam werken.
6. Door wie of wat raak je geïnspireerd?
Mijn werk is eten en mijn hobby is ook eten. Ik kan enorm geïnspireerd raken van bijzondere horeca-ervaringen. Ik ga dan ook regelmatig op stap naar bijzondere gelegenheden.
Het geeft me ook veel energie om samen te werken met andere ondernemers. Samen mooie projecten opzetten of nadenken of bepaalde vraagstukken. Daarom zijn wij altijd op zoek naar samenwerkingsverbanden.
7. Wie zijn de klanten van Groeneveld Eten?
Bedrijven die houden van een goed product, goede service, het meedenken. Gasten die de Zaanse Schans komen bezoeken, particulieren die een feestje geven. Heel breed dus.
8. Waarom kiezen mensen en / of bedrijven voor Groeneveld Eten?
Ik denk dat onze klanten het heel fijn vinden dat voor ons niks te gek is. We denken altijd mee met de klant en we zijn altijd in voor bijzondere projecten. Kooktheater, dineren in de toekomst, kookworkshops met bijzondere thema’s; we zijn overal voor in.
9. Wat zijn je/jullie verdere ambities?
Mijn collega zegt gekscherend dat hij over tien jaar op Ibiza wil zitten. Dat is natuurlijk gekkigheid. Maar ik ben het er wel mee eens dat je als ondernemer pas kunt zeggen dat je succesvol bent als je er ook voor beloond wordt. Met ons bedrijf willen we verder groeien tot een grote speler op de cateringmarkt. Daarbij denken we niet alleen aan de grenzen van Zaanstad. Ook zijn we bezig met extra vestigingen en bedrijfscatering.
10. Heb je nog tips voor andere ondernemers?
Mijn grootste tip is dat je moet geloven in jezelf en vooral ook hulp moet vragen aan andere (succesvolle) ondernemers. Mensen vinden het leuk om je te helpen; dan gaan mensen je ook dingen gunnen. Sinds ik hulp ben gaan vragen aan andere mensen, is mijn bedrijf een stuk gegroeid.
Groeneveld Eten
Lagedijk 13C
1544 BA Zaandijk
Email: info@groeneveldeten.nl
Tel: 06 4139 5427
Tel: 06 5254 6041
Website: www.groeneveldeten.nl